Presa rămâne ”câinele de pază al democrației”: procurorul Ciprian Man s-a oprit din supravegherea ilegală a judecătorului Antik Levente pentru că intrase în gura presei

Informația transpare foarte clar dintr-un document din dosarul avocatului Răzvan Doseanu, intrat în posesia ziardeoradea.ro


Este vorba despre o cerere de abținere  formulata de Man, care a refuzat sa instrumenteze dosarul din cauza, pentru că în presă apăruseră deja mai multe materiale.


In 4 februarie 2016, DNA a declansat o ampla actiune de filaj si supraveghere a judecatorului Antik Levente, a avocatului Razvan Doseanu si a fostului sef al CJ Bihor Alexandru Kiss, intr-un caz soldat in final cu o clasare.


Operatiunea a fost inceputa de procurorul Doru Tulus de la DNA-structura centrala, care s-a sesizat din oficiu in urma unor unor informatii primite de la “structurile de securitate nationala”.


Tot in 4 februarie 2016, Doru Tulus a declansat urmarirea penala pentru infractiuni de mita si spalare de bani. In aceeasi zi, acelasi Tulus a obtinut de la Curtea de Apel Bucuresti interceptarea “tintelor”, supravegherea foto, video si audio, inclusiv prin patrunderea in spatii private pentru instalarea aparaturii.


Si tot in 4 februarie 2016, procurorul Doru Tulus a dispus delegarea comisarului sef Marius Ile, politist judiciar la DNA Oradea.


Ulterior, dosarul a stat la DNA-Structura Centrala pana in anul 2017, cand a fost trimis la DNA Oradea, unde s-a constituit cauza 23/P/2017.


Primita de catre DNA Oradea, cauza i-a fost repartizata cui altcuiva decat procurorului Ciprian Man.


in 13 noiembrie 2017, Ciprian Man a formulat cerere de abtinere in dosar invocand dezvaluirile facute de-a lungul timpului de catre Lumea Justitiei. Mai exact, acesta a indicat o serie de articole privind condamnarea avocatilor Ioan si Daniela Sava de catre judecatorul Antik Levente.

Adauga comentariu