Primăria a demarat campania ”plombări de primăvară”. Sunt incluse atât străzi modernizate, cât mai ales cele ”nemodernizate”

Direcția Tehnică din cadrul Primăriei a început ”să bage în seamă” gropile apărute în oraș, în urma intemperiilor din sezonul rece.


Cu toate că primăvara e departe, chiar dacă am avut parte de un weekend foarte cald, municipalitatea s-a gândit să mai ”indulcească” calvarul riveranilor de pe străzile ”calamitate” de multitudinea de gropi.


În timp ce unii orădeni laudă inițiativa, alții consideră că e pierdere de timp și de bani, și prilej de niscaiva ”comisioane”.


Chiar dacă primarul se bucură de sprijinul și votul a peste 70% din electoratul orădean, și de aprecierea majorității orădenilor pentru lucrurile ”vizibile” realizate din 2008 în oraș, nu puțini sunt aceia care îl critică pentru politica de modernizare a străzilor.


În timp ce arterele principale au fost  reabilitate și modernizate, multe alte străzi (chiar centrale și apropiate de Primărie) își așteaptă de ani de zile rândul la reabilitare măcar, că de modernizare nu-i loc nici de speranță. Asta i-a făcut pe mulți să afirme, în special în spațiul virtual că asfaltările astea se fac doar de imagine și că se repară doar ”pe unde joacă popa”.


Indiferent de părerea acestora, Direcția Tehnică din cadrul Primăriei Oradea a făcut o inventariere a străzilor pe care au apărut gropi și a emis comenzi către cele două firme care au încheiat un acord cadru cu Primăria Oradea pentru lucrări de întreținere/reparații străzi, drumuri și poduri, pentru remedierea acestora.


Astfel, începând de săptămâna trecută, de îndată ce vremea a permis acest lucru, au început lucrările de plombare a străzilor cu probleme, respectiv pe malul stâng execută lucrări S.C Drumuri Bihor și pe malul drept S.C Drumuri Orășenești.


Din cele 120 de străzi (modernizate, cât și nemodernizate) identificate cu gropi până azi, 7 februarie, au fost deja reparate 58 de străzi.

 

 

Adauga comentariu