Procurorul Lucian Rus dorește expertiza tehnică a înregistrării (Video)

Primul care a ieșit azi de la audierile Parchetului General în scandalul înregistrării de la DNA Oradea a fost Lucian Rus.


Nu părea foarte afectat de ceea ce i se întâmplă, dar părea că s-a înteles cu restul procurorilor în privința variantei pe care să o susțină, atât în fața anchetatorilor cât și în fața presei, extrem de favorabile și deloc incomodă.


Nu s-a pus nici o măcar o intrebare care să-i pună în dificultate pe procurori, dând impresia că ”presa” știe deja verdictul. Oricum, să nu cădem nici noi în greșeala de a ignora prezumția de nevinovăție.


Spre deosebire însă de Cristian Ardelean, care recunoaște că o astfel de discuție a avut loc, amintindu-și chiar contextul și locul, Lucian Rus susține că nu își amintește nimic, invocând faptul că, ”prezumtiv, sunt făcute cu mai mult de un an distanță”, că nu știe dacă sunt adevărate, dar că dorește o expertiză tehnică pentru a stabili veridicitatea acestora.


Susține însă, ca și Cristian Ardelean, cu aceleași cuvinte că : ”nu am făcut nici un fel de dosar pentru a băga frica în nimeni”.


Din ceea ce a declarat putem să dormim liniștiți: nu se fac și nu s-au făcut abuzuri la DNA Oradea, nu au loc discuții despre magistrați, și nu s-au făcut dosare cu scopul de a intimida.


Iar în ceea ce privește anchetele sale cel puțin, acestea s-au bazat doar pe probe legale.


La întrebarea legată de îngrijorarea cu privire la ancheta declanșată de nou înființata secție insă, nu mai răspuns. Semn că e mai slab de înger decăt prietenul lui Ciprian Man, Cristian Ardelean.


Revenim și cu celelalte declarații, dar pentru moment iată declarația lui Rus:

 

Adauga comentariu