Protocoalele, câmpul tactic și culoarele din justiție: procurorul care l-a acuzat pe Ion Govoreanu trimitea SMS-uri judecătorului în timpul ședinței de judecată

Afirmația apare într-un interviu acordat de una dintre cele mai reprezentative figuri din cadrul Baroului Suceava, Silvia Tudor,într-un interviu acordat ziardesuceava.ro, parte a grupului ”Presa bună”.


Avocatul Silvia Tudor este una dintre cele mai cunoscute persoane din această branșă, mai ales în județul Suceava. Aceasta are o vechime de 22 de ani în avocatură, iar ca jurist are o vechime de 37 de ani, deoarece inițial timp de 15 ani de zile, după terminarea facultății, a lucrat ca procuror în cadrul Parchetului Judecătoriei și Tribunalului Suceava.

Ea a vorbit și despre cazul omului de afaceri Ion Govoreanu, cel care a înființat lanțul de magazine 3G. Aceasta l-a reprezentat pe Govoreanu în două dosare, iar chestiunea la care ne referim s-ar fi întâmplat în cel de al doilea, într-un caz de evaziune fiscală, aflat pe rolul Tribunalului Bihor.

Tot din acest interviu aflăm cum poți ajunge sub urmărire penală doar pentru că ai fredonat un cântec. Este vorba despre cazul unei colege de Barou, care a fost învinuită de infracțiunea de încercare de determinare a mărturiei mincinoase.

 

Ion Govoreanu a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Oradea la 8 ani de închisoare, în cel mai mare dosar economic anchetat vreodată în Bihor, în care procurorii l-au acuzat de crearea unui carusel evazionist de 22,5 milioane euro. Alături de el, au fost condamnați și Mihai Măgurean, Viorel Claudius Ducica, Emil Gavril Pop, Constantin Mitu, Marinela Triculescu, Alexandrina Luparu şi Varga Sandor, administratori şi directori la mai multe societăţi pe care de fapt le controla. Aceștia au simulat achiziţii de produse petroliere şi/sau alimentare fără TVA de la trei firme aflate în insolvenţă controlate tot de el: SC Prompt Construct SRL, SC Ciprova Com SRL şi SC For United SRL, pentru a eluda plata către stat a TVA şi a impozitului pe profit.


Toate condamnările au presupus executarea în regim de detenție.

 

Adauga comentariu