Reabilitarea termică a celor două spitale principale din Oradea a intrat în linie dreaptă. Finanțarea lucrărilor se va face din fonduri europene

Primăria Oradea continuă să atragă fonduri europene. Și nu doar că le atrage, ci le și folosește. 


Aproape 57 de milioane le lei vor fi cheltuiți în jurmătorul an și jumătate pentru reabilitarea termică a celor două mari spitale din Oradea, Spitalul Județean și cel Municipal ”Gavril Curteanu”.


Valoarea estimată a lucrărilor pentru LOT I - "Execuția lucrărilor pentru proiectul Creșterea performanței energetice a Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea este de 28.305.217, 72 lei (fără TVA), iar pentru LOT II - "Execuția lucrărilor pentru proiectul Creșterea performanței energetice a Spitalului Clinic Municipal Dr. Gavril Curteanu Oradea" este de 29.598.367,20 lei (fără TVA).

Finanțarea lucrărilor se va face din fonduri europene prin Programul Operațional Regional 2014 - 2020, Axa prioritară 3 - Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice și în sectorul locuințelor.
Termenul de execuție pentru fiecare lot este de 18 luni.

Reabilitarea termică a celor două spitale va cuprinde următoarele lucrări: reabilitarea termică a anvelopei clădirilor; reabilitarea sistemului de instalații de încălzire și ventilație; reabilitarea sistemului de instalații sanitare; reabilitarea sistemului de alimentare cu energie electrică și iluminat; înlocuirea unor ascensoare cu ascensoare performante din punct de vedere energetic; echiparea centralei termice cu echipamente specifice producerii apei calde, încălzirii/răcirii, ventilării.


Anunțul de participare la licitația privind achiziţia publică pentru lucrări a fost deja publicat pe e-licitație.ro, termenul limită de depunere a ofertelor fiind 16 aprilie, ora 15.


Adauga comentariu