Reîncep lucrările la DN 76, pe mai multe tronsoane. Unul dintre ele trebuie să fie gata până la sfârșitul lunii viitoare

 

Interminabilul șantier de pe DN76 Oradea - Deva i-a scos din nou în stradă pe localnicii din sudul Bihorului. 


Sătui de promisiuni și de faptul că de aproape un an și jumătate nu se mai lucrează pe porțiunile neterminate din drum, locuitorii din Ștei, Beiuș și comunele învecinate au protestat față de felul lent în care se desfășoară lucrările pentru modernizarea șoselei. 


Oamenii spun că starea deplorabilă a drumului frânează dezvoltarea întregii zone Beiuș-Ștei.


CNAIR a avut o primă reacție și a comunicat că lucrările la tronsonul 5 (Ștei – Beiuș),  în lungime de 31 km, al DN 76 urmează să reînceapă săptămâna aceasta, pe data de 15 martie, odată cu începerea sezonului de construcții. Se estimează că recepția la finalizarea lucrărilor pe acest sector de drum va avea loc în luna aprilie a acestui an.


Tot pe data de 15 martie  urmează să înceapă lucrările pe tronsonul 3 (Ionești – Vârfurile), cu o lungime de aproximativ 14 km, după ce în luna noiembrie anul trecut  a fost semnat contractul de execuție a lucrărilor care vor dura 12 luni.


În prima zi a săptămânii viitoare, luni 18 martie vor începe și lucrările de consolidare la km 86+500 al DN 76, pe sectorul Criștioru de Jos – Vârfuri, unde a avut loc o alunecare de teren. Contractul a fost semnat în data de 13 martie 2019, ca urmare a întocmirii unui proces verbal de calamitate.

 

Informația a fost confirmată astăzi de Cancelaria prefectului, după întâlnirea avută cu ministrul transporturilor. Lucrările se vor executa în două etape: Etapa I: punerea în siguranță, pentru evitarea blocării traficului și Etapa a II-a: lucrări finale de consolidare – cu coloane forate în adâncime. Potrivit contractului semnat, perioada de garanție a lucrărilor este de 3 ani.


Anul acesta se vor finaliza lucrările și pe lotul 3 al sectorului de aproximativ 15 km, care face parte din tronsonul 6 ( Beiuș-Oradea) al DN 76.


Tot pentru tronsonul 6, Beiuș – Oradea, CNAIR intenționează să semneze anul acesta inclusiv contractele pentru reabilitarea loturilor 1 și 2, în lungime totală de peste 32 km.

Pentru contractele destinate reabilitării celor două loturi, ofertele deschise în luna ianuarie 2019 se află acum în perioada de evaluare.


În ceea ce privește reabilitarea tronsonului 4 (Vârfurile – Ștei), cu o lungime de peste 33 de km, anul acesta va fi lansată o nouă licitație, după ce fostul antreprenor a abandonat lucrarile. În acest moment este deja actualizată documentația de atribuire, după ce a fost realizată o expertiză tehnică a lucrărilor executate de vechiul antreprenor.


Lucrările la DN76 au început în 2007 și trebuiau finalizate trei ani mai târziu, însă termenul a fost amânat de mai multe ori.


Adauga comentariu