S-a terminat cu haosul: a fost reluată circulația pe traseele normale ale liniilor de tramvai

După lupte ”seculare” care au durat două săptămâni, orădenii care sunt obișnuiți să circule cu mijloacele de transport în comun pot reveni la o viață normală.

Optimismul de weekend al viceprimarului Birta Florin, cum că intersecția de la Emanuel se va deschide traficului rutier luni la ora 9:00 am nu s-a verificat în realitate.

Luni la amiază, în prezența conducerii OTL SA și a executantului Abed Nego SRL, prin intersecție se făceau probe la linia nouă, cu o garnitură bimotor. La ora 13.30 s-a decis că totul este ok. Mai bine mai târziu decât niciodată.

Iată comunicatul de presă:

”    Finalizarea parţialǎ a lucrǎrilor la liniile de tramvai pentru realizarea buclei de legǎturǎ între cartierele Rogerius şi Ioşia şi reluarea circulaţiei auto pe tronsoanele b-dului Decebal şi strǎzii Primǎriei au creat condiţiile pentru reluarea circulaţiei tramvaielor pe aproape toatǎ reţeaua de transport public.
    Din 26 noiembrie 2018, ora 13.30 s-a reluat circulaţia pe traseele normale ale liniilor de tramvai: 1R, 1N, 3R, 3N, 4R şi 4N, iar Linia T1 de autobuz a fost desfiinţatǎ.
    Linia 2 va fi singura pe care nu se va circula cu tramvaie. Pentru transportul utilizatorilor acestei linii va rǎmâne funcţionalǎ linia T2 de autobuz, cu traseul modificat la deplasarea spre cartierul Ioşia. Acesta este P-ţa 1 Decembrie (staţie la cap linie Em.Gojdu) – str. Independenţei – P-ţa Unirii – str. Primăriei – calea Aradului – Aviatorilor – Lipovei (staţie cap linie Ioşia).
    Staţia Tuberozelor, situată pe traseul liniilor T1 şi T2 de autobuz, s-a desfiinţat.
    Continuarea lucrǎrilor la linia de tramvai în intersecţia Calea Aradului – b-dul Decebal obligă ca traseele liniilor 10, 20, 21R, 23 şi 28 să rǎmână deviate.” Dumnezeu să le țină năravul, amin!

 

Adauga comentariu