Se amână cele două curse externe TAROM de pe Aeroportul Internațional Oradea

E clar că Oradea a ratat startul în competiția cu aerogările din zonă, deși ar fi avut toate atuu-rile să câștige un avans considerabil. Mai degrabă neputință decăt nepricepere, și puțină rea-voință.
La faza asta sunt obligat să îi dau dreptate lui Bolo, care a declarat ca Aeroportul a ajuns o piedică în calea dezvoltării orașului, în loc să fie locomotivă. În timp ce compania low-cost Ryan Air a renuțat la cursele externe de la Oradea, tot aceasta a început să opereze noi curse din Debrecen și Cluj, iar în Timișoara are o prezență solidă.
Consiliul Județean spera să suplinească această lipsă prin zborurile companiei naționale Tarom, aflată într-un amplu proces de reorganizare și modernizare, cu pretenții de standarde europene. Doar că această companie nu e low-cost, și iată, cu toate că ar fi trebuit să opereze două curse externe încă de la 1 decembrie, socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg.
Aseară, Consiliul Județean a anunțat prin vocea purtătorului de cuvânt Adrian Simon că zborurile Tarom spre Barcelona și Milano vor începe abia in primăvară, fără a preciza detalii despre data din care vor fi puse bilete în vânzare, precum și frecvența curselor.
”În momentul de față nu se poate estima cu exactitate impactul deciziei de amânare, cert este că, în timpul negocierilor s-a simțit o oarecare ezitare din partea reprezentanților TAROM, ca urmare a declarațiilor politicianiste și articolelor cu tentă negativă apărute în media. ”
Adică, tot presa e de vină!

Adauga comentariu