Se modernizează și plata cheltuielilor de întreținere. Întrebarea este câți pensionari se vor putea adapta?

Vice-primarul Mircea Mălan a anunțat în această seară pe social media că s-a semnat contractul prin care va fi achiziționat un soft prin care se vor digitaliza asociațiile de proprietari.


Astăzi a avut loc o întâlnire dintre reprezentantul firmei care a câștigat licitația și administratorii a 50 de asociații de proprietari, care vor face parte din prima etapă de implementare a softului.


Inițiativa Primăriei este una așteptată de cei care s-au obișnuit cu mijloacele moderne de plată, dar o ”sperietoare” atât pentru majoritatea bătrânilor, cât și pentru majoritatea administratorilor de asociații care sunt în vârstă și care au mai multă încredere în ”chitanțier și pix”.


Mai ales că la implementarea actualului soft pus la dispoziție de Primărie au avut loc destule sincope, generate în majoritatea lor de greșelile inerente începutului, cât mai ales reticenței contabililor și administratorilor, majoritatea dintre ei trecuți de prima tinerețe și obișnuiți cu ”școala veche” dar trainică de pe vremea lui Ceaușescu.


Și mai există o chestiune care îi pune pe gânduri pe administratori: costurile. 


Cu toate că digitalizarea presupune economie de hârtie și de oameni, costul în sine al softului și neștiința contabililor de modă veche de a opera modificări în program la introducerea datelor, atunci când se modifică prețul gigacaloriei spre exemplu, fac să crească în realitatea costurile de exploatare.


E adevărat că, în prima fază, softul va fi pus la dispoziția asociațiilor în mod gratuit pentru o perioadă de 4 ani, dar nimeni nu știe cât va costa ulterior închirierea acestuia.


Rămâne însă speranța că cele 50 de asociații implicate în această primă fază să se descurce fără probleme, și astfel să risipească temerile celor care sunt deocamdată reticenți la un astfel de proiect.

 


Adauga comentariu