În sfârșit: s-a reluat circulația tramvaielor și pe linia 2

Veste bună pentru orădenii care locuiesc sau trebuie să ajungă în cartierul Ioșia. Din această după-amiază, tramvaiele liniei 2 și-au reînceput cursele pe traseul normal.
De mai bine de o lună, acestea fuseseră înlocuite cu autobuse care circulau pe așa-numitul traseu T1.
Lucrările la calea de rulare pentru realizarea buclei de legătură între cartierele Ioșia și Rogerius, care au dat multe bătăi de cap, atât șoferilor căt și celor care foloseau mijloacele detransport în comun, au ajuns, în sfârșit la final.
Trebuie precizat ca această buclă reprezintă doar o parte dintr-un program mai amplu finanțat cu fonduri europene pe axa dezvoltării mobilității urbane, din care se va construi și viitoarea linie de tramvai Calea Aradului-Dimitrie Cantemir.
Foarte important de menționat este faptul că odată cu această buclă, ne putem aștepta la noi trasee de tramvai, după modelul 3R-3N, care să includă spre exemplu un circuit care să lege Ioșia cu Rogerius, Gara Centrală, Parcul 1 Decembrie, Piața Unirii și Bulevardul Decebal, sau Rogerius, Calea Aradului, Auchan și Cantemir. Însă pentru aceasta, va fi nevoie de o dezbatere publică în urma căreia să se ia cea mai bună decizie.

Adauga comentariu