Și Curtea de Apel Oradea își apără judecătorii. Comunicat

Curtea de Apel Oradea s-a alăturat astăzi corului de îngrijorări iscate de înregistrarea sustrasă de pe telefonul procurorului Ciprian Man, și a emis un comunicat de presă în care ia poziție față de scandalul momentului din justiție.

Instituția se arată îngrijorată de conținutul înregistrărilor și subliniază că pentru ca actul de justiție să-și atingă menirea, e necesar ca relațiile dintre procurori și judecători trebuie să se bazeze pe bună credință și respectarea rolului și locului fiecărei părți în proces, dar și pe Codul deontologic.

Vestea bună e că instituția nu și-a pierdut încrederea în celelalte instituții abilitate să ia măsurile legale pentru apărarea sistemului judiciar.

”Curtea de Apel Oradea a luat act, cu îngrijorare, de conţinutul înregistrărilor audio apărute în spaţiul public în 4 ianuarie în care apar discuţii atribuite procurorilor DNA din cadrul Serviciului Teritorial Oradea şi care conţin afirmaţii referitoare la activitatea şi probitatea profesională a unor judecători din raza acestei curţi. Reamintim, în acest context, că pentru realizarea unui act de justiţie independent şi credibil se impune ca relaţiile dintre judecători şi procurori să fie guvernate de buna credinţă şi să se desfăşoare cu respectarea rolului şi statutului profesional al fiecăruia şi în limitele impuse de Codul deontologic. Curtea de Apel Oradea îşi exprimă convingerea că instituţiile abilitate vor întreprinde măsurile legale necesare pentru apărarea independenţei şi reputaţiei judecătorilor, apărarea independenţei justiţiei şi a sistemului judiciar în ansamblul său”, se arată în document.

 

Adauga comentariu