Sute de orădeni la debutul TIFF Oradea

Peste 200 de orădeni, iubitori ai filmului au participat aseară0 în Piaţa Unirii, la debutul TIFF Oradea.
Festivalul a debutat cu filmul documentar "România neîmblânzită", însă a fost precedat de discursul lui Tudor Giurgiu, președintele TIFF
"Cel mai important e legat de dorinţa festivalului TIFF de a iradia şi alte zone din ţară şi mai ales pe perioada toamnei, pentru că între luna iunie, când organizăm festivalul la Cluj, şi septembrie apar multe filme noi, sunt avanpremiere de film românesc, sunt premiere cu filme străine care s-au arătat în multe festivaluri şi nu au ajuns în România. Şi ne doream de mult să organizăm un frate al TIFF-ului de la Cluj, cu personalitate distinctă, cu alt program şi mă bucur că am reuşit să facem asta la Oradea", a spus Giurgiu.
Și Bereczki Csaba, directorul Centrului Naţional de Film din Ungaria, care s-a născut însă în Oradea, a ținut să le reamintească spectatorilor că fragmente din filmul "Exod de suflete", care a rulat la Sinagoga Sion au fost filmate în Oradea.

Pe ecranul din Piața Unirii, a rulat un film de 30 de secunde cu imagini din seara catastrofală a incendiului care a distrus Palatul Episcopal Greco-Catolic.

 

Adauga comentariu