Tratament mai ușor pentru cei peste 3000 de pacienți bolnavi de cancer din Oradea

Clubul Lions a donat Spitalului Clinic Municipal Gavril Curteanu 10 camere implantabile şi accesoriile necesare pentru 200 de tratamente, pentru copiii și adulții cu afecţiuni oncologice.


Aceste dispozitive vor permite medicilor să realizeze tratamentele injectabile pe perioade îndelungate (3-6 luni), fără a fi necesară traumatizarea zilnică a pacienţilor.


Demersul vine în continuarea celui de anul trecut, atunci când un număr similar de astfel de dispozitive au ajuns la același spital, însă acelea erau destinate doar copiilor.


Pentru a le achiziționa, Clubul Lions a cheltuit din banii strânși în urma unei campanii de strângere de fonduri peste 10 mii 200 de lei. Campania a demarat încă de acum 5 ani, iar scopul ”leilor” orădeni este ca în fiecare an să reușească să cumpere câte 10 astfel de dispozitive.


În prezent, în evidențele Spitalului Clinic Municipal Gavril Curteanu se află 3000 de adulţi şi 20 de copii sub tratament oncologic.


Pentru acest proiect, ca și pentru altele prin care încearcă să dea o mână de ajutor oamenilor mai puțin norocoși, Clubul Lions colaborează cu Direcţia de Asistenţă Socială Oradea.

 

Adauga comentariu