Uite cine vorbește: europarlamentarul bihorean Emilian Pavel dezvăluie de ce nu vrea domnul Verhofstadt să fie cetățean sau parlamentar român?

Eurodeputatul Emilian Pavel atenționează că trebuie să ne ne uităm cu atenție la cine vorbește despre România, pentru că mulți își văd propriul interes.


După ce a dezvălui ”metehnele” europarlamentarului german Elmar Brok - care încasa câte o suta de euro de căciulă vizitatorilor pe care îi ducea la Parlamentul European, deși instituția subvențioenază aceste vizite în totalitate - bihoreanul ne atrage atenția că trebuie să deschidem bine ochii atunci când ne uităm în gura celor  care clamează că ne vor binele, dar care nu își văd de fapt decât propriul interes, de cele mai multe ori ascuns, dar extrem de bine plătit.


”Recent, un parlamentar PNL a mers cu pâra la un alt domn care ‘’ne vrea binele’’, Guy Verhofstadt, acuzând coaliția PSD-ALDE că atacă nici mai mult nici mai puțin decât independența BNR, în condițiile în care BNR este atât de atacată, săraca, încât își permite să nu participe la audierile din Parlament la care este invitată. Doar în România și doar în mintea PNL - USR - Cioloș și alții… Nu știu unde altundeva așa ceva ar fi tolerat.
Știu însă ce îi este tolerat domnului Verhofstadt în Belgia și la Bruxelles și știu de ce acest domn – cu gesture ample, chiar populiste, în timp ce livrează discursuri, nu ar vrea să fie niciodată cetățean sau parlamentar român: pentru că l-ar lua ANI instant!
În condițiile în care un parlamentar român nu se poate autoriza nici măcar ca și producător agricol (dar poate fi notar!), domni precum Brok și Verhofstadt încasează sute de mii de euro de la firme de lobby și ocupă funcții în conducerile unor corporații cu interese peste tot în Europa!

Ca să fiu mai clar, conform presei, în 2018 domnul Verhofstadt a încasat, pe lângă modestul salariu de la Parlamentul European, între 900.000 și 1,4 milioane de euro din diverse alte activități! Se află astfel în top 3 în Parlamentul European.

Printre altele, Guy Verhofstadt ocupă, tot conform presei și propriilor declarații, posturi de conducere sau supervizare în cadrul unor companii financiare, al unor companii care se ocupă de privatizarea serviciilor publice de livrare a apei în Grecia (!) și multe altele.

Desigur, aceste practici nu sunt ilegale în Parlamentul European, dar eu nu voi putea primi niciodată lecții de la nicio persoană care, culmea ipocriziei, se preface că apără interesele cetățenilor europeni în timp ce poate sugera legislații favorabile pentru companiile de la care ia sute de mii de euro și din consiliile cărora face parte.

Doar la Bruxelles, pentru că la noi i-ar lua ANI pe toți'', a precizat europarlamentarul bihorean într-un comunicat de presă.

 

Adauga comentariu