Unul din cele peste 3 mii de amendamente depuse la legea bugetului a fost depus de liberalii bihoreni. Ei cer alocarea expresă a sumei necesare construirii viitoarei Săli Polivalente

Gâlceava pe seama bugetului pe 2019 continuă. După ce sâmbătă seara primarul Ilie Bolojan(despre care Bihorel spunea că e răcit cobză, la fel ca șefii Direcțiilor din Primărie) s-a prezentat în emisiunea lui Cosmin Gușă realizată la Oradea, pentru a acuza Guvernul că văduvește bugetul local cu vreo 10 milioane de euro din ce a ”estimat” Primăria Oradea ca va avea la ciorap, azi dimineață a fost rândul parlamentarilor PNL de Bihor să se plângă de lipsa banilor pentru investiții.


Potrivit liberalilor, deşi într-o şedinţă de Guvern din 15 decembrie 2018 executivul a aprobat construirea Sălii Polivalente, menţionând că valoarea totală a investiţiei este de 99,963 milioane lei, proiectul Legii bugetului de stat trimis în Parlament vinerea trecută nu prevede nicio alocare distinctă pentru acest obiectiv, în bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în subordinea căreia se află Compania Naţională de Investiţii, titulara proiectului şi finanţator, împreună cu Primăria Oradea.

„În proiectul Legii bugetului nu este prevăzută, la Ministerul Dezvoltării, nicio finanţare pentru Sala Polivalentă. Dacă nu se alocă fonduri, înseamnă că acest lucru se întâmplă din cauza crizei de fonduri, dar cum să nu finanţezi o lucrare deja începută? Din acest motiv am depus un amendament care să prevadă alocarea de către Minister a 44 milioane lei pentru lucrările din acest an pentru Sala Polivalentă din Oradea”, a declarat pentru BIHOREANUL deputatul PNL Bihor Gavrilă Ghilea.
Ce nu știu, sau se fac că nu știu parlamentarii liberali bihoreni este că în aceea ședință s-a prevăzut și sursa de finanțare, aceasta fiind bugetul Companiei Naționale de Investiții, lucru pe care l-ar fi putu afla și de pe site-ul Primăriei, unde s-a publicat acest lucru atunci când s-a anunțat predarea amplasamentului pentru începerea lucrărilor.
Dar dacă nu vrei să vezi, asta se întâmplă.
Faptul că lucrările au finanțare a fost confirmat și de preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, a reacţionat pe Facebook:

Potrivit lui Mang, finanţarea pentru sală există, dar este prevăzută în bugetul CNI. "După ce am văzut şi eu ştirea, am sunat-o pe doamna Manuela Pătrăşcoiu, directorul general al CNI, să înţeleg ce se întâmplă. Dânsa m-a asigurat că nu sunt probleme, finanţarea este în bugetul Companiei. Bugetul nu este încă votat, dar sumele sunt prevăzute", a declarat Ioan Mang, azi.

Sala Polivalentă ar trebui să fie construită în termen de 27 de luni și să aibă o capacitate de 5.000 de locuri, putând fi folosită pentru desfăşurarea unor competiţii europene din disciplinele sportive indoor (handbal, baschet, volei), până la nivelul de sferturi de finală, ceea ce ar fi permis Oradiei să intre în circuitul orașelor cu săli de sport omologate pentru competiții continentale.

Adauga comentariu