Urmașii lui Iohannis: cine mai vrea 6 case din meditații?

Despre ipocrizie la români, sau despre cum hoțul strigă hoții. Așa s-ar putea numi povestea asta, în care sunt implicați foarte mulți bihoreni.  Unii cu voie, alții de nevoie.  Și despre meditații vorbim acum.
De când președintele Iohannis ”s-a scos” în campania electorală afirmând că și-a făcut averea muncind pe brânci în timpul liber și folosindu-se de vastele sale cunoștințe de fizică, am început să uităm câș la unii profesori și avem și de ce.
În timp ce acuzăm clasa politică de hoție și le dorim ca DNA să vină să îi ia, nu ne gândim deloc că cei care încalcă legea sunt mult mai mulți. Inclusiv noi când mai dăm câte o șpăguță. Dar asta nu se pune, nu? Că e mai mare paiul din ochii vecinului, decât bârna din ochiul nostru.
Nu mai e concurență acerbă la facultate ”ca pe vremea comuniștilor”, dar treaba cu meditațiile încă mai merge. Și incă bine. La o simplă căutare pe OLIX, am găsit 3 pagini pline cu anunțuri în care diverși ”meditatori” își oferă serviciile. Domeniile sunt diverse, iar prețul începe de la 25 de lei ora. Eldorado-ul meditațiilor pare să fie cartierul Rogerius, pe vremuri un cartier muncitoresc. Iată câteva exemple:
”Meditații copii limba engleză, 25 de lei ora, în zona Rogerius”
”Ofer meditații contracost la Chimie, orice nivel dorit.”
”Sunt cadru didactic, meditez elevi pentru Evaluare și Bac la prețul de 25 lei/h. Dispun de materiale, am condiții foarte bune de desfășurare a orelor, aloc timp pentru fiecare în parte la modul individual, am experiență. Zona piața Rogerius!un telefon care incepe cu 0754”
”Dau ore de pian pentru copii, în zona Rogerius. Orele urmăresc învățarea, în mod treptat și constant, a primelor noțiuni elemantare de pian, avansănd până la însușirea celor mai complexe elemente, în ritmul propriu al fiecărui elev.”
”Numele meu e Zsolt si cant la chitara de 8 ani. In cadrul cursurilor pe langa tehnica cantatului la chitara vei invata teorie muzicala si iti vei dezvolta si ureche muzicala. O sedinta tine 60 de minute iar pretul e 50 de lei”.

”Dau meditatii si fac temele cu elevi din clasele primare!Detalii la 743”.”
Astfel de anunțuri, dar cu o tematică și mai diversă, apar și pe alte site-uri, cum ar fi publi24.ro:
”Ofer meditatii la informatica indiferent de limbaj elevilor de gimnaziu sau liceu la orice nivel (începător, mediu, avansat), inclusiv in vederea pregatirii pentru examenul de bacalaureat. De asemenea, ofer meditații elevilor de gimnaziu și de liceu sau studentior la orice nivel in vederea formari deprinderilor ca programator. Asigur calitatea expunerii și metode didactice adaptate fiecărui cursant in parte pentru a obține rezultatele dorite. O sedinta e de 1,5 - 2 ore.”

”Profesoara cu experienta ofer meditatii de limba engleza pentru admitere la Academia de Politie si subofiteri Campina. Pregatire de calitate si rezultate pe masura.”
sau
”Profesoara cu experienta in domeniu pregatesc pentru limba romana si limba engleza pentru admiterea la Scoala de Politie de Frontiera Avram Iancu din Oradea.”

N-am văzut nici un anunț în care să se precizeze că meditatorul e autorizat sau înregistrat.
Toți aceștia fac concurență neloială celor și-au înființat PFA-uri și plătesc ”Cezarului ce e al Cezarului”, dar în primul rând fac evaziune fiscală. Care tot furt s-ar numi că se cheamă. Iar dacă furi statul, îi furi pe toți. Pentru că statul ești și tu!

 

Adauga comentariu