Video mapping pe clădirea Vulturul Negru

Doar 8 zile au mai rămas până când se va incheia sesiunea de vot online a proiectelor validate în cadrul procesului de bugetare participativă. Apoi va urma dezbaterea publică la nivel de cartier.


Unul dintre proiectele validate este acela care prevede achiziționarea unui sistem de video mapping pe clădirea Pasajului Vulturul Negru. Adică a unui sistem care proiectează imagini pe clădire. E un spectacol de culoare și sunet, care s-a bucurat de mare succes de Ziua Mondiala Art Nouveau, atunci când mii de orădeni s-au adunat în Piața Unirii și au admirat clipul proiectat în noapte pe pereții Pasajului.


Cei care își doresc ca orașul să dispună de un asemenea sistem trebuie să voteze prin accesarea platformei de pe site-ul Primăriei Oradea www.oradea.ro sau accesând direct link-ul https://activ.oradea.ro/ și apoi prin autentificare sau prin logare cu contul de facebook. Dacă votezi acest proiect, nu vei mai putea vota un altul, deci alege cu grijă. Apoi, dacă insiști să sprijini acest proiect, va trebui să distribui pe rețelele de socializare pagina proiectului de pe site-ul https://activ.oradea.ro.


Așa cum a fost anunțat, votul cetățenilor va avea loc în două etape distincte: votul on-line (10 decembrie 2018 - 20 ianuarie 2019), acesta având o pondere de 50% și votul cu ocazia dezbaterii publice la nivel de cartier, care va avea o pondere tot de 50%.

Selecția finală a proiectelor se va realiza după dezbaterea în cadrul întâlnirilor publice cu cetățenii din cartierele orașului. În cadrul întâlnirilor organizate la nivelul cartierelor și al companiilor din oraș se vor prezenta proiectele declarate eligibile, ocazie cu care participanții la întâlnirile publice își vor putea exprima prin vot direct opțiunea proprie.

Cele 10 proiecte care obțin cel mai mare punctaj în urma votului on-line și a dezbaterii publice urmează să fie cuprinse în bugetul Primăriei Municipiului Oradea pentru anul 2019.

Adauga comentariu