Vin elevii din vacanță, intră studenții pentru a se pregăti de sesiune. Se închide chioșcul de bilete OTL de la Universitate

Regia de transport local a informat astăzi că se închide temporar, în perioada 11-28 februarie, punctul de vînzare al titlurilor de călătorie de la Universitate, ca urmare a intrării studenților în vacanța premergătoare sesiunii.


După cum se știe, săptămâna acesta elevii au fost în vacanță, urmând ca luni să revină în bănci, prin urmare și graficul de circulație al mijloacelor de transport va reveni la normal de săptămâna viitoare.


Potrivit structurii anului școlar 2018 - 2019 aprobate de Ministerul Educației, din 11 până în 15 februarie studenții sunt în vacanță, urmând ca în săptămâna 18-23 februarie să se desfășoare o sesiune de restanțe și măriri de note.


Vă reamintesc că, în urmă cu două săptămâni OTL a închis punctul de vânzare de pe strada Cazaban, cerându-și scuze călătorilor și rugându-i să de deplaseze mai spre Centru, în cazul în care nu doresc să-și plătească titlurile de călătorie prin sms sau cu ajutorul cardului bancar la terminalele POS montate în mijloacele de transport.


Însă cea mai așteptată modernizare promisă de OTL pentru orădeni este updatarea sistemului de e-ticketing, astfel ca la finalul procedurii, oricine beneficiază de o conexiune la internet să poată să-și plătească abonamentul fără a mai fi nevoit să se prezinte la chioșcurile OTL.


Potrivit directorului economic al OTL, Romeo Nica, acest lucru ar putea deveni realitate undeva spre sfârșitul acestui an. 


Proiectul este deja acceptat și va fi finanțat prin cadrul proiectului de cooperare transfrontalieră Interreg V-A România-Ungaria, iar în prezent se pregătește caietul de sarcini pentru organizarea licitației în urma căreia va fi desemnată firma care va realiza efectiv modernizarea.


Rămân în vigoare și anul acesta gratuitățile acordate pensionarilor și copiilor sub 6 ani, precum și orfanilor. De asemenea, reducerea de 50% pentru elevi și studenți.

Adauga comentariu